Често задавани въпроси

Страници

Страницата с често задавани въпроси ще спести усилия на вас и на вашите клиенти. Трябва да имате предвид, че често хората предпочитат да пропуснат удоволствие, отколкото да изпитат болка. Тоест, по-склонни сме да излезнем от даден сайт, да не ползваме дадена услуга, пред това да изглеждаме глупави, питайки върпос, който може да се стори на отсрещната страна глупав.

Именно тази болка спествяте на потребителите си когато направите страница за често задавани въпроси. Вие спестявате време  (вашето или на вашите служители), а клиентите ви могат да получат отговорите, които търсят без да се чувстват глупави пред другиго.

Страницата с често задавани въпроси има нужда от следното:

 

Целенасочена информация

Недейте просто да запълвате страницата с някаква информация. Тя следва да бъде насочена към клиента и продукта ви. Обмислете какво би искал да знае потребителят за вас, бизнеса ви и продукта ви. Ако това ви се стори твърде сложен въпрос, тъй като познавате продукта твърде добре и за вас той и условията около ползването му са твърде изяснени, помолете приятел или наемете група хора да погледнат бизнеса ви “отвън”. Нека те да си запишат всички въпроси, които са им се появили и отсейте най-добрите.

 

Информация за контакт

Въпреки че целта на тази страница е да премахне нуждата от контакт, то възможността да се свържат с вас ще покаже на потребителите на сайта ви, че сте отворени към комуникация. От друга страна, напълно възможно е да сте написали нещо, което те не разбират или да сте пропуснали сценарии, в който те се намират и следователно не могат да намерят отговор.

Свързано: Страница за контакт

 

Съдържание (по желание)

Ако имате много въпроси и отговори, хубаво е да ги структурирате по теми. Следователно, добре ще е да предоставите на клиентите ви опции за навигация в тези теми, за да могат те по-лесно да достигнат до нужния им отговор.

 

Търсачка

Без значение дали имате съдържание или не, в случай, че имате много въпроси и отговори на тази страница, добавете търсачка, за да могат хората да търсят с думи и резултатите да ги насочат, вместо да търсят с очите си, което само най-мотивираните от нас правят.