Кариери

Страници

Страницата „кариери“ или „отворени позиции“, е незадължителна страница, на която да споделяте с хората, които влизат на сайта ви, отврените работни места в компанията ви. Освен че предоставя възможност на хората, които харесват бизнеса ви, да следят дали при васа има свободна позиция, която да отговаря на техните способности, без да се надяват да я открият в платфомите за търсене на работа, „кариери“ е още едно място в сайта ви, на което бихте могли да разкажете за компанията, политиките и ценностите си.

Тази страница следва да има следните елементи:

 

История на компанията

Историята на компанията е тук, за да могат онези, които не ви познават и не знаят достатъчно за вас, да получат тази ценна информация. Също така, демонстрира откритост и желание за диалог. Разбира се, тази информация не е необходима в нейната цялост на страница „кариери“. Следователно тук ще поставите само съкратен вариант, а по желание (препоръчително), бихте могли да добавите линк към странцата „за нас“ или „за компанията“.

Въпреки това, тук ще е хубаво да споделите не само каква е историята на компанията ви, но и защо тя е такава. Какви са вътрешните ви мотивации да бъдете в този бранш, какво опитвате да направите по-добро и на основата на какви ценности стъпвате, вървейки по този път.

 

Актуална информация

Уверете се, че тази страница бива поддържана и осъвременявана непрекъснато. По-добре е да напишете, че към момента нямате отворени позиции, отколкото такива да стоят налични в сайта ви с месеци и хората да продължават да изпращат кандидатурите си, без да получават отговор.

Информацията, която трябва да е налична на тази страница не е свързана единствено с отворените позиции, но и, както споменхме по-нагоре, със компанията ви. Следователно, тук трябва да са посочени брой офиси, работно време (на компанията, но и на позициите, ако има такива и ако се различават).

 

Отдел

Работните места следва да са разделени по отдели, което ще направи търсенето на желаната от потенциалният ви служител работа по-лесно. Всъщност – възможно. Единствената причина хората да търсят усилено в неорганизирана информация е силната мотивация. Няма причина обаче да презюмирате, че най-компетентните кандидати имат желанието да се ровят в дълъг хаотичен списък, за да намерят позиция, която би могла да пасва на тях.

 

Работно място

Въпреки че вече се приема за нормално да работим от вкъщи, следва да се опише дали това е възможно. Без значение от политиката ви за домашният офис, напълно задължително е да напишете къде се намира работното място за всяка позиция, особено в случай, че се разминават, но и по принцип би било значително по-удобно за търсещите работа да видят тази информация във описанието на всяка отделна позиция, вместо тя да се вижда на едно единствено място – в самата страница „кариери“.  Последното може да бъде избегнато, ако местоработата е посочена над обявите с достатъчно големи елементи – например карта стигаща от единият до другият край на страницата. Въпреки това, трябва да имате предвид, че е възможно някои хора да се озоват директно на страницата на обявата (например, ако някой техен приятел или ваш служител им я изпрати) и тази информация следва да е достъпна и там.

 

Ползи са служителите

Хората не работят единствено за заплата. Тя, разбира се, е основна мотивираща сила, когато започваме кариерите си, но с времето това се променя. Започват все повече да се ценят атмосфера, колеги, личността на прекия ни ръководител и шефовете ни, но не на последно място – социалните придобивки.

Карта за спорт, ден за небрежно облекло (ако се очаква формално облекло през останалата част от седмицата), ден, в който компанията плаща обяда, тимбилдинги, допълнително здравно осигуряване, половин работен ден в петък, масажи, ден на здравословното хранене или други подобни придобивки, чиято цел е да направят превиваването на служителите в компанията ви по-приятно и желано.

Всичко това следва да бъде описано.

 

Атестати от служители (по желание)

В случаи, че искате да покажете колко хубаво работно място предлагате, бихте могли да сложите атестати от ваши служители. Те могат да споделят какво харесват във вашата компания, като по този начин не само ще получите по-лесно довиерето на потенциалните кандидатсващи, но и ще научите нещо интересно за вашите служители – какво всъщност им харесва. Какво правите правилно.