Преса/Медии

Страници

Страницата за пресата/медии е полезна страница, която обикновено присъства в сайтовете, на по-големите бизнеси/сайтове.  Обикновено там са поместени прес съобщенията, информацията за конакт и т.нар медиен комплект – обиквено логото и препоръки за изпозлването му.

 

Прес съобщения

Прес съобщенията са важни за големи бизнес, както и за бизнеси във важни индустрии. Такива индустрии са правната, финансовата, медицинската, например. Разбира се, наличието на прес съобщенията (в случай, че всичко друго нужно е налично) биха могли да увеличат доверието у вашата компания. Следователно, такава секция, можете да поддържата и без да ви е наистина нужна.

Прес съобщенията следва да са написани кратко, стегнато и ясно. Те обикновено представят важна за компанията и/или индустрията информация (новина).

 

Информация за контакт

Разбира се, ако искате медиите да се свържат с вас, следва да им предоставите ясна информация относно това как биха могли да го постигнат.  Следователно, присъствието на инфомрация за контакт или бутон към страницата ви за контакт, можем да приемем за задължително.  Ако имате конкретен човек, който отговаря за медиите, добавете и неговото име.

 

Споменавания от медии

Ако компанията ви е споменавана от (сериозни) медии, които си заслужава да споделите, направете го (и) на тази страница. Това ще даде на по-малките медии стимул да пишат за вас, а на другите по-големи ще вдъхне увереност във вас, бизнеса и бранда ви.

 

Медиен комплект

Медийният комплект се предоставя за свободен достъп, така че малки и големи медии да могат да пишат и говорят за вас, без да е нужен пряк контакт. Това, теоретично, увеличава възможността за компанията ви да пишат различни медии*.

* в тази статия, думата „медия“ е ползвана възможно най-свободно. В нея включвам не само класическото ни възприятие за медии – новинарски сайтове, но всички новопоявили се агрегатори, лични блогове, малки новинарски сайтове, нишови сайтове и т.н.

 

Медийният комплект следва да съдържа лога, скрийншоти (с важни данни), снимки на служителите ви (поне ключовите, говорителите ви).

 

Видимост

Страницата ви за медиите следва да бъде достъпна. Но не е нужно да я поставяте в главната навигация. Връзка към страницата за пресата, би могла да бъде поставена в страницата „За нас“, както и във футъра на сайта ви.

 

Накратко за компанията

В самата страница, бихте могли да разкажете накратко за компанията и индустрията. Тук информацията наистина следва да е кратка и стегната. Бихте могли да добавите и линк към страница „За нас“, за по-любознателните потребители.

Добавете информация за година на основаване, брой на служители, кои са водещите лица в компанията, брой клиенти и страни, в които оперирате (ако е приложимо).

 

Търсачка

Ако имате голямо количество прес съобщения, може да добавите и търсачка.