Бранд

Бранд

Накратко, бранд наричаме онова, което другите хора мислят и чувстват за нас, нашата компания или нашия продукт/услуга

 

Елементи на визуалната идентичност

Тъй като съобщението на всеки бранд се предава най-вече визуално, то много е важно да знаем какви са ключовите елементи на визуалната идентичност.

Дефиниция на визуална идентичност

Визуална идентичност на бранд е неговия външен вид, изграден от лого, цветове, изображения и типография. Служи за показано (предварителен преглед) на вашия бранд. Всеки елемент от визуалната идентичност на бранда е нишка, която  възприемащия да следва и чрез която се създават определени очаквания. Визуалната идентичност не се отнася само до бизнес, но и до всеки проект – уеб сайт, продукт, дори вашето CV.

 

Основни елементи на визуалната идентичност

Основните елементи на визуалната идентичност са:

  • Лого – най-ефективните лога са прости. Логото е онова, което служи за идентифициране на бранда. То би могло да бъде с изображение или само шрифт. Вижте повече за логата.
  • Цвят – цветовете правят силно впечатление и създават усещане за единство (трябва да си изберете цветова палитра). Научете повече за цветовете.
  • Типография – шрифт. Максимално трябва да се ползват два или три шрифта. Това е максимално. Научете повече за типографията и шрифтовете
  • Изображения – изображенията трябва да изглеждат естествено на мястото, където са поставени, а не просто хвърлени в пространството или безсмислени. Изображенията, особено когато говорим за уеб дизайн могат да бъдат фотографии и илюстрации. Следва да сте подбрали какви ще ползвате и да следвате този вид, за да не нарушите визуалната си идентичност.

Важно е да се постараете да създате такива представи, които да са много подобни, кохерентни на всичките ви страници, елементи от вашата визуална комуникация.

Тук можете да научите и основите на дизайна.