Контакти

Страници

Страницата за контакти със сайта трябва да съдържа определени реквизити, за да бъде тя пълна и разбираема. Едно от най-важните неща, които трябва да поставите на страницата са елементите на вашия бранд. Демонстрирайте характера на бранда си и използвайте тон, с който хората да ви разпознават и, чрез който са ви запомнили (разбира се, когато става дума за финанси например – подходящият тон е един – сериозен и формален).

 

Покажете ясно как да се свържат с вас

Ако искате хората да се свързват с вас по всички възможни канали на комуникацията – мейл, телефон и на живо в офиса ви (или магазина), то следва да покажете ясно всеки от тези канали на комуникация. Ако телефона ви е скрит някъде под формата за контакт или още по-лошо, скрит зад много страници и кликове, хората могат да си помислят, че се криете и че не искате да разговаряте с тях.

Това със сигурност няма да се отрази добре на бранда.

Покажете ясно всички канали за комуникация.

 

Социални мрежи

Някои потребители може да се чувстват по-комфортно да се свържат с вас чрез социалните мрежи, освен това, те са още една линия на (маркетингов) контакт с вашите настоящи и потенциални клиенти. Линкове към вашите социални мрежи имат място не само на страницата ви за контакти, но и на други места по сайта. Хубаво би било обаче, да ги поставите и на тази страница.

 

Сегментирани форми на контакт

Ако в бизнеса ви има, да кажем, техническа поддръжка и отдел продабжи, контактните форми, както и другите канали, трябва да са разделени. Отделен телефонна линия, отделена форма за контакт на сайта ви. Социалните мрежи, разбира се, си остават едни и същи, тъй като те са на компанията, не на отдела.

 

Лесен достъп

Страницата ви за контакти, в най-добрият случай ще е видима още в главното меню. Не карайте хората да “издирват” начин да се свържат с вас. Създава лошо усещане и някои хора биха могли да помислят, че “криете нещо”.