Все повече онлайн бизнеси осъзнават, че страницата с цените, изпълнява повече функции от елементарното представяне на това кое колко струва. Всъщност, тя би могла да бъда превърната в един от последните (или първите) страхотни маркетингови инструменти. Страницата с цените, можете да използвате, за да убедите и/или насочите вашите клиенти към най-взаимноизгодния вариант на вашите услуги (или продукти).

 

Вариации на цените

Различните продукти имат различна стойност – нормално. Но бихте могли да предложите малко повече, с по-голяма надценка. Например веригите за бързо хранене, като, да кажем, McDonalds го правят. Избирате БигМак, но веднага ви предлагат да го вземете в меню, това е лесно решение – получавате кола и картофки. Бихте могли обаче да вземете малко, средно и голямо меню, като с всяко увеличаване на размера на менюто, плащате все повече, но печалбата за McDonalds става по-голяма, тъй като те дават все по-малко. След като са ви сипали малката кола за Х лв., средната се увеличава малко като количество, но доста повече като цена. McDonalds, разбира се, има предпочитания за това какво да си купите вие – тоест, продукти, чийто марж на печалба е най-висок.

Предлагайки вашите продукти или услуги, следва да обмислите и представите на потенциалните си клиенти опции, от които да избират. Опции, които придават малко реална стойност, но голяма възприета стойност.

Онова, което предлагате срещу допълнителните пари трябва да бъде описано ясно, както и онова, което клиентите ви няма да получат, когато изберат по-бюджетният вариант.

 

Подчертайте най-добрият избор

Когато установите кой е най-добрият за вас и за клиентите ви избор – подчертайте го, намерете начин да изпъкне.

 

Честота на плащане

Както ще видите и в нашата статия за превлючвателите, хубаво е, когато предлагате услуга на абонаментен прицнип, за клиентите ви да е видимо за какъв период е обявената цена, както и разбира се – да ги наградите за избирането на по-дълъг период.

 

Лесен достъп до заплащане

Страницата с цените трябва да предоставя възможност на клиентите ви да закупят в момента, в който решат – да не е необходимо ходене нагоре надолу по екрана и търсене на бутон.

Също така, ако имате гратисен период, направете го видим, така че потребителите да могат лесно да разберат условията.

Хубаво е бутоните за заплащане да са придружени с някаква форма на символизация на сигурност на плащането. Логото на банка или друга институция, която преработва вашите плащания би помогнало за тази цел. Където е удачно, можете да позлвате и икона на катинар като символ, тъй като в интернет той се свързва със сигурност.

 

Политика за възстановяване на плащания

Изключително ценно е да имате здравословна политика за възстановяване на плащанията, особено за нови клиенти. Покупката от ново място, обикновено е свързана с опасения „дали ще получа продукта“, „ами ако не съм доволен“, „какво ще правя ако не ми стои добре“ и прочие бариери, които биха могли да бъдат преодолени лесно и бързо – обещайте и спазете обещанието, че ако има проблем с продукта, ще възстановите сумата.

Това ще успокои потенциалните ви клиенти и ще направи пазаруването при вас по-лесно и спокойно.