Регистрация

Страници

Страницата за регистрация, като всички други страници на сайта ви, може да послужи за убеждаване и влияние на потребителите. Разбира се, тази страница също има нужда от определен брой задължителни реквизити, чрез които ще подпомогнете хората в ориентацията и действията им.

Тези реквизити са:

 

Лого

От изключително значение е клиентите ви да разпознават бранда ви от всяка страница, включително и тази за регистрация. Най-лесният начин да постигнете този ефект е като добавите логото си.

 

Заглавие

Всяка страница следва да има заглавие, което служи за пояснение на потребителите къде се намират в сайта ви и какво могат да направят. Страницата за регистрация не е изключение.

 

Описание

Опишете основните плюсове на това човек да е регистриран във вашата система. Изградете правилните очаквания към това, което потребителите могат да получат.

 

Идентификация на акаунт

Идентификацията на акаунта може да бъде направена чрез имейл, клиентски номер, телефонен номер, ЕГН, както и с потребителско име. Ако решите хората да имат потребителско име във вашата система (например при изграждането на онлайн форум), то трябва да бъде свързано с друга форма на идентификация. За тази цел най-често се ползва мейл. Той ще служи за възстановяване на парола или в случай, че искате да изпратите писмо до вашите потребители.

 

Избиране на парола

Паролата е сигурен, личен код(поредица от символи), който допуска потребителя до неговия акаунт. Най-добрите практики за полето за парола са:

  • Добавете индикатор за силата на паролата
  • Добавате изисквания за паролата (брой и вид символи)
  • Добавете бутон, с който да могат хората да направят написаната от тях парола видима, за да се уверят, че са написали онова, което искат.

 

Линк към страницата за вход

Добавянето на връзка към страницата за вход е добра идея на страницата за регистрация, тъй като често се случва хората да бъркат едното с другото. Ако добавите линк под формата за регистрация с думите „Вече имате акаунт? Вход.“, това би подпомогнало много т.нар. потребителско преживяване (User Experience).

 

Регистрация, чрез трета страна (по желание)

За онлайн потребителите, особено по-активните такива е в пъти по-лесно да натиснат един бутон и автоматично да се регистрират с Facebook, Google или друга трета страна. По желание, бихте могли да добавите и тази опция.

 

Настоящ брой активни клиенти (по желание)

От изключително значение е вашата услуга да вдъхва доверие на хората. Докато все още изграждате име за бранда си, че и в последствие, голяма помощ в изграждането на доверие е демонстрацията на броя вече активни регистрации. Покажете колко хора вече използват успешно продукта ви, подбуждайки по този начин не само доверие в потенциалните си клиенти, но и т.нар. FOMO (fear of missing out – страх от пропускане), който е често е силен мотиватор за действие.

 

Отзиви

Отзивите на доволните ви клиенти са още един начин да убедите онези, които все още се двоумят. Освен това, бихте могли да извадите цитати от други сайтове или медии, в които продуктът ви е представен в позитивна светлина. Това също увеличава доверието.

 

Таксуване и гратисен период

Както знаете от страницата ни за ценообразуване, таксуването и гратисният период, в случаите, в които регистрацията е обвързана с плащания, е абсолютно задължителен реквизит за вашият сайт. Хората трябва да са наясно с това колко, кога и как ще трябва да заплатят.