Страница „Вход“, очевидно е необходима само за онези платформи, които предлагат регистрация. Тяхната функция да позволят на потребителите да влезнат в профила си в сайта ви или да достъпят система, която се намира на друг адрес (домейн или поддомейн).

Тази страница следва да притежава следните реквизити.

 

Лого

Логото, разбира се, следва потребителите на всяка страница, на която е налично главното меню, тъй като е препоръчително то да стои в него. Страницте за вход и регистрация обаче, често нямат нито навигация, нито футър, следователно, логото също ще изчезне, бидейки част от тях.

Без значение дали сте оставили навигацията на сайта да стои и на тази страница, подходящо място за логото ви в страницата за вход, регистрация и забравена парола, е точно над формата за попълване. Това ще припомни на потребителите още веднъж на кой сайт се намират.

Заглавие

Формите за регистрация, вход, смяна на паролата и всякакви други подобни действия, които предлагате на потребителите си, биха могли да си приличат много. Именно заради това, е хубаво да ги озаглавите, според дейността, която потребителя ще извърши, попълвайки данните си в нея.

 

Поле за въвеждане на акаунт

Хубаво е да предвидите в системата си възможността за вход с повече от един идентификатора на акаунт. Такива биха могли да бъдат:

  • Потребителско име
  • Телефон
  • Мейл
  • Автоматично генериран идентификационен номер (ID)

 

Поле за въвеждане на парола

Полето за въвеждане на паролата следва да скрива въведените данни, но да предлага опция за показване на написаното, ако потребителя пожелае да се увери, че е написал паролата си правилно.

 

Линк за нулиране на паролата

На всеки се е случвало да забрави паролата си за даден акаунт. Хубаво е възможността за нулиране на паролата да е видима именно на страницата, на която това би било необходимо. Не карайте потребителите да ви пишат мейли или да търсят навсякъде по сайта как да нулират паролата си. Този линк трябва да е близо до полето за въвеждане на паролата.

 

Линк към регистрация

Понякога се случва да влезнем на страница „Вход“, опитвайки всъщност да се регистрираме. Възможно е също потребителят да е забравил всякакъв вид данни за регистрация, която е направил на сайта ви преди години, освен това, има вероятност потребителя да е бил препратен директно на тази страница, идвайки от друг сайт, или от някоя търсачка. При всички положения, поставянето на линк към страницата за регистрация е действие, което би могло да улесни потребителя.

 

Вход чрез трета страна (по желание)

Ако системата ви има възможност за регистрация чрез услугите на Apple, Facebook, Twitter или Google, очаквано е да предоставите и възможност за вход чрез тези платформи.

 

Новости по системата

Ако сте променили нещо в системата, известете потребителите на тази страница, за да очакват промяната, когато влензат в системата и да не останат изненадани, че нещо е променено, което би могло да ги усъмни дали са на правилното място.