Дали ще създадете страница “екип” на вашия сайт зависи до голяма степен от индустрията, в която работите. Такъв тип страници са подходящи за модерни технологични компании, малки семейни бизнеси, но и, разбира се, всяка институция, която разчита повече на личното отношение, отколкото на отношенията тип гражданин – институция.

Какво означава това?

Означава, че банките, редом с другите финансови институции обикновено разчитат на това да имате доверие в институцията, а не на отделен нейн член. От друга страна обаче кантори и клиники разчитат на това да имате доверие в отделната личност, защото с личността ще доверите проблемите си. Модерните технологични компании осъзнават, че са институции, на които хората трябва да вярват, но също така осъзнават притегателната сила на това хората да знаят с кого всъщност ще работят. Обикновено, колкото по-открита е една компания и колкото повече демонстрира “вътрешните” отношения в блога си или в социалните мрежи, толкова повече доверие ѝ имат хората. Разбира се, навън се демонстрират положителните интеракции между вашите служители – в кухнята, по време на брейнсторминг, на тиймбилдинг и т.н.

За да изглежда вашата страница “екип” по-добре и по-пълна, тя следва да притежава следните реквизити:

 

Бранд

Не забравяйте, че всяка страница, всеки текст, всеки жест от страна на вашия бизнес е форма на комуникация. Тоест, предава съобщение. Следователно, тази страница от сайта ви, също като останалите, трябва да използва правилния тон, правилните цветове и да предава правилното съобщение.

 

Вашите служители

Естествено, страницата “екип” следва да запознава вашите потенциални и настоящи клиенти с екипа ви. Ако хората, които работят при вас са твърде много, бихте могли да ги представите като отдели с техните лидери. В противен случай, при петдесетина – сто души бихте могли да представите всеки един по отделно. Някои хора не са фотогенични и/или не се чувстват добре пред камера и няма да искат да се снимат. Уважете тяхното желание и измислете начин да запълните празното пространство. Това може да стане с логото на вашата компания или чрез аватар, който сте създали специално за случая.

 

Стил

Ако никъде в сайта си не позлвате фотографии, а разчитате на илюстрации, то на тази страница също би било добре да продължите в същия стил. Следователно, трябва да натоварите дизайнерите си, с нелеката задача да създадат илюстрация на всеки ваш служител или в определени случаи, бихте могли да разчитате на софтуери, които да претворят снимките на вашите служители в илюстрации. Разбира се, тези софтуери няма да направят чудеса и няма да получите напълно професионални илюстрации, но все пак ще имате някакъв вариант, чрез който всичките ви служители да са изобразени в стил илюстрация.

 

Разделете страницата по отдели (по желание)

В зависимост от размера на вашия екип, бихте могли да го разделите по отдели. Това ще позволи на потребителите на сайта да сканират по-лесно информацията и да открият отдела, който всъщност ги интересува.

 

Линк към страница “кариери”

Напълно очаквано е в страницата, в която представяте екипа си, да напишете нещо в смисъла на “присъедините се към нас” или “стани част от нас”, който текст, чрез бутон или обикновен линк да заведете посетителите на сайта ви на страница кариери.